De energierekening gaat stijgen. Deze vervelende boodschap galmt al wat langer door Nederland. Op tv, in de krant en op internet heeft u vast al het nodige gezien, gelezen of gehoord.

De Graeflander levert warmte. Omdat de prijs van warmte is gekoppeld aan de gasprijs zullen onze warmtetarieven stijgen. Eind december bepaalt ACM (de Autoriteit Consument en Markt) de verhoging van de Nederlandse energieprijzen voor 2022. Vervolgens geven wij begin 2022 door wat deze verhoging exact zal zijn voor u als afnemer van warmte via De Graeflander. Dat doen we door de nieuwe tarieven op deze website te plaatsen.

Tips voor energiebesparing

Uiteraard benutten wij álle middelen die tot onze beschikking staan om de stijging zo beperkt mogelijk te houden. Daarnaast zijn er ook maatregelen die u zelf kunt nemen om uw energieverbruik te verlagen. Een lager energieverbruik zorgt natuurlijk voor een lagere energierekening. Tegelijkertijd wilt u wel dat het comfortabel blijft in huis. We geven graag een aantal tips die uw energieverbruik verlagen zónder dat u moet inleveren op comfort. Sterker nog, sommige maatregelen verhogen zelfs het comfort. Denk bijvoorbeeld aan:

● Dichte gordijnen houden warmte in uw huis beter vast. En een dik gordijn bij de voordeur of
achterdeur gaat ook warmteverlies en tocht tegen.

Gebruik van thermostaat

Verstandig gebruik van uw thermostaat scheelt energiekosten. Een uur voordat u naar bed gaat kunt u deze gerust al terugdraaien. Dat laatste uurtje blijft het gewoon aangenaam in huis. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de verwarming overdag al een graadje lager te zetten. Op maandbasis maakt dit een behoorlijk verschil in energieverbruik.

Zet je thermostaat als je thuis bent één graad lager dan je gewend bent. Daarmee bespaar je gemiddeld 90 euro per jaar. Als je bezig bent is 19 graden vaak warm genoeg.

Zoals gezegd plaatsen we begin 2022 de nieuwe warmtetarieven op deze website. We houden u op de hoogte!