De Graeflander, de gemeente Montferland, Woningcorporatie Plavei en infra-specialist Firan sluiten de Bloemenbuurt in Didam aan op een warmtenet.

“We willen de bewoners van de Bloemenbuurt natuurlijk op de best mogelijke manier faciliteren”, vertelt Alex Sessink, directeur van De Graeflander. “Dat doen we met De Graeflander. Met dit zusterbedrijf van Adviesbureau Bongers/Jansen richten we ons exclusief op dit bijzondere project. Wij leveren de warmte en warm tapwater voor 222 woningen van Woningcorporatie Plavei. Ook verzorgen wij de bijbehorende facturatie. Deze woningen zullen als eerste op het warmtenet worden aangesloten, maar het warmtenet zal ruimte bieden voor extra aansluitingen in de toekomst. Ook voor particuliere woningen”, aldus Alex.

Dat betekent dat het warmtenet in de toekomst zal functioneren als open warmtenet voor meer wijken in Didam. Zo kan de gemeente Montferland wijken stapsgewijs aardgasvrij maken.

In mei 2021 zijn de werkzaamheden gestart die straks resulteren in duurzame en aardgasvrije warmtevoorziening. “We zijn dan ook trots dat we met De Graeflander onderdeel mogen zijn van dit duurzame project”, zo besluit Alex.